با سلام به وبلاگ معلم كلاس ششم خوش آمديد؛ لطفاً با نظرات خود ما را ياري نمائيد؛ اميدوارم لذت ببريد و براي بهتر شدن وبلاگ نظر بدهيد؛ کلاس‌های درس «کَپَری» در انتظار نگاه مسئولان
زیارت عاشورا

کلاس‌های درس «کَپَری» در انتظار نگاه مسئولان/ آتش سوزی جان دانش‌آموزان را تهدید می‌کند

خبرگزاری فارس: کلاس‌های درس «کَپَری» در انتظار نگاه مسئولان/ آتش سوزی جان دانش‌آموزان را تهدید می‌کند

به نقل از فارس:تحصیل رایگان دانش‌آموزان در مدارس یکی از مهمترین اولویت‌های متولیان امر تعلیم و تربیت در کشور محسوب می شود که توجه به آن باید مورد اهمیت بیشتر قرار گیرد.

تحصیل رایگان دانش‌آموزان در مدارس یکی از مهمترین اولویت‌های متولیان امر تعلیم و تربیت در کشور محسوب می شود که توجه به آن باید مورد اهمیت بیشتر قرار گیرد.

در سالهای گذشته یکی از مشکلاتی که در استان‌های محروم کشور برخی دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها و حتی مسئولان آموزش و پرورش را دچار نگرانی کرده است، وجود مدارس یا کلاس‌های کپری است.

در اصطلاح «کَپَر» اقامتگاه سایه‌بانی متشکل از تعدادی حصیر است و نوعی از شاخ و برگ برخی درختان مانند خرما و یا انگور به هم بافته می‌شود که به صورت اتاق‌های موقت در مناطق محروم، روستایی و یا عشایری برای زندگی تهیه می‌شود که بیشتر در مناطق گرمسیر این پدیده شکل می گیرد.

در کنار منازل کَپَری که در مناطق محروم شکل گرفته است، مدارس و یا کلاس‌های کَپَری هم پدیدار شده و به تبع آن کودکان و نوجوانانی که در آن مناطق سکنی گزیده‌اند نیاز به تحصیل خواهند داشت و در همین کلاس و یا مدارس کَپَری شروع به تحصیل می‌کنند.

آموزش و پرورش در سال‌های اخیر درگیر وجود مدارس و یا کلاس‌های کپری در مناطق مختلف کشور بوده است و در آخرین اظهار نظرات مسئولان تعلیم و تربیت، وجود هرگونه کلاس یا مدرسه کپری در کشور تکذیب شده است و در صورت وجود سریعاٌ نسبت به جمع‌آوری آن اقدام می‌شود.

*رئیسی: مدرسه کپری در کشور نداریم

مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس و در پاسخ به این پرسش که «گفته می‌شود همچنان در جنوب کرمان مدارس کپری وجود دارد، آیا قرار نیست که مدارس کپری برای همیشه در کشور جمع‌آوری شود؟»، اظهار داشت: به هیچ عنوان مدرسه کپری در کشور نداریم و آنهایی که اعلام می‌شود، کلاس درس کپری است.

وی افزود: در هر نقطه کشور که کلاس کپری وجود داشته باشد و مردم به ما اطلاع دهند، به سرعت آنها را جمع‌آوری می‌کنیم، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در استان کرمان با آن مفهومی که از کپر صحبت می‌شود چنین چیزی وجود ندارد و ممکن است کلاس کانکسی باشد، اما کلاس کپری نداریم.

رئیسی در پاسخ به این پرسش که «پیش از این کلاس‌های کپری در کشور وجود داشت و قابل روئیت بود، آیا این موضوع را قبول دارید؟»، گفت: در آنجا به دلیل مشکلات قومیتی که وجود داشت اجازه حضور دانش‌آموزان در مدرسه نزدیک را نمی‌دادند و آنها را به سمت کلاس‌های کپری هدایت می‌کردند یعنی مشکلات اجتماعی وجود داشت زیرا در نزدیکی آنجا مدرسه بود و آنها به کلاس درس نمی‌رفتند.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه وجود کلاس‌های کپری در کشور زاییده مشکلات اجتماعی، قومی، قبیله‌ای و خشکسالی است، تصریح کرد: به استان‌ها اعلام کردیم که اگر اطلاعی در خصوص وجود کلاس کپری دریافت کردید سریعاً کلاس پیش‌ساخته به جای آن احداث شود و اگر ماندگاری مردم در آنجا وجود داشته باشد، کلاس درس ساخته می‌شود.

به گزارش فارس، در روزهای اخیر گزارش و تصاویری از سوی یکی از طلبه‌های جهادگر که به روستای کلچات عنبرآباد جنوب کرمان سفر کرده بود و در اردوهای جهادی حضور داشت منتشر شده است که از وضعیت تأسف بار تحصیل دانش‌آموزان در آن مناطق حکایت دارد.

*برداشت نخست: چرا کودکان و نوجوانان ایرانی نباید امکانات تحصیلی داشته باشند؟

یکی از برداشت‌هایی که از این اتفاق می‌توان داشت این است که آیا امکان تأسیس و یا ایجاد یک کلاس کوچک و در خور شأن تحصیل برای فرزندان این کشور در روستاها و مناطق محروم اینچنینی وجود ندارد؟ آیا اینکه دانش‌آموزان و کودکان و نوجوانان در روستاها حتی زیلو و یا زیراندازی برای نشستن و به درس گوش دادن ندارند و امکان تهیه ساده‌ ترین موضوع آموزش وجود ندارد؟ صندلی‌ها و چادر و حتی تخته سیاه دانش‌آموزان از یک سو و شیوه پوشش و صورت این کودکان که نشانه وجود فقر بی نهایت است و از سوی دیگر توجه بیشتر مسئولان به این مناطق را طلب می‌کند.

*برداشت دوم: آیا ساخت مدارس در مناطق کوچ رو نیاز است؟

اما برداشت دیگر این است که آموزش و پرورش در مناطق روستایی و عشایری نسبت به تهیه مدارس پیش ساخته اقدام می‌کند، اما به لحاظ شرایط قومی و اقلیمی ساکنان آن مناطق پس از مدتی به مکان دیگر کوچ می‌کنند و آن هزینه در آنجا هدر می‌رود و بلا استفاده می‌شود.

*رئیسی: بسیاری از کلاس‌های مناطق کپر نشین خالی است

مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، گفت: بسیاری از کلاس‌های درسی که ساخته‌ایم و کلاس‌های پیش ساخته‌ای که در محل کپرنشین‌ها نصب کردیم، اکنون خالی هستند؛ تصاویری داریم که بیشتر از 10 کلاس پیش ساخته خالی داریم و جمعیت از آنجا کوچ کرده است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه در مجموع وضعیت تراکم دانش‌آموز کشور در مناطق روستایی و کپرنشین از متوسط پایین‌تر و بسیاری از کلاس‌های درس خالی است، عنوان کرد: در استان سیستان و بلوچستان تصاویری از کلاس‌هایی داریم که از اموال بیت‌المال ساخته شده است و اکنون به علت کوچ جمعیت خالی مانده است.

رئیسی گفت: اعلام می‌کنم در حالی که رسانه‌ها اکنون تا عمق روستاها رفته‌اند در هر جایی که در کشور کلاس کپری وجود داشته باشد، به سرعت با کلاس استاندارد و مناسب جایگزین خواهیم کرد ولی این موضوع هم وجود دارد که به دلیل عدم ثابت بودن جمعیت در مناطق کپرنشین، تأمین کلاس‌های درس نیاز به سایر زیرساخت‌ها دارد.

 

به گزارش فارس، در نهایت باید ساز و کاری برای جمع آوری همیشگی این چنین کلاس‌های کپری اندیشیده شود تا شاهد چنین تصاویری در کشور نباشیم.

ضمن اینکه متأسفانه در برخی مناطق روستایی و محروم کشور چنین شرایط تحصیلی وجود دارد و شرایط نامطلوب تحصیل به چشم می‌خورد.

*وجود برخی کلاس‌های کپری در کشور

در روزهای گذشته مصاحبه‌هایی در خصوص وضعیت مدارس کپری و کانکسی در خبرگزاری فارس منتشر شد که برخی کاربران از وجود مدارس کپری در مناطق روستایی کشور خبر دادند؛ از جمله آنها می‌توان به «روستای چاهک شهرستان قلعه گنج در استان کرمان»، «روستاهای ترشاب استان لرستان»، «روستای درکلات استان کرمان»، «روستای مارز استان کرمان»، در مناطقی از استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کهگیلویه و بویر احمد می‌توان اشاره کرد.

به نظر می رسد اگر ساز و کاری برای معرفی مدارس و کلاس های کپری در کشور تهیه شود می توان از طریق آن با توجه به اطلاعات مردمی بیشتر این مدارس را جمع کرد.

*آتش‌سوزی کلاس‌های کپری دغدغه جدید در کنار آموزش

به گزارش فارس، یکی از نکات قابل توجه‌ای که در مدارس و یا کلاس‌های کپری کشور نگران کننده است، موضوع «آتش سوزی در این کلاس‌های درس» است، زیرا گرم شدن این کلاس‌های کپری بدون بخاری و وسایل گرمایشی نیاز به روشن کردن آتش دارد که در آن شرایط بسیار خطرناک خواهد بود.

*طلبه جهادگر: غول فقر مانع تحصیل دانش‌آموزان کپر نشین

محمدرضا فراهانی طلبه جهادگری است که در اردوهای جهادی مناطق جنوب کرمان حضور دارد و درباره کلاس‌های درس کپری جنوب کرمان می‌گوید: «فاطمه، زهرا، زکیه، زینب، طاهره، رضا، محمد، مرتضی ، کرامت ، ایوب و خیلی از بچه‌های کپر نشین در روستاهای جنوب کرمان مثل ترشاب، درکلات، مارز و بسیاری از روستاهای دیگر که مجال نام بردن از آنها نیست، دوست دارند مثل بچه‌های من و شما ادامه تحصیل بدهند و برای خودشان و مملکتشان کاره‌ای بشوند، امّا غول فقر مانع ادامه تحصیل آنان شده است.

این طلبه جهادگر با بیان اینکه مدارس کپری مستعد آتش سوزی هستند، افزود: «به دلیل نبود گاز و نفت و در نتیجه آن نبودن بخاری، معلمان در مدارس کپری در فصل سرما برای گرمایش کلاس ناگزیر از روشن کردن آتش هستند که این مساله احتمال آتش سوزی در مدارس کپری را بسیار افزایش می‌دهد. متأسفانه هیچ کس به فکر پیشگیری نیست اما به محض این که مدرسه‌ای کپری آتش گرفت و دانش‌آموزان جزغاله شدند دنبال مقصر می‌گردیم. ما حدود دو سال پیش هم از مدارس کپری گزارشی تهیه و پخش منتشر کردیم اما مسئولان ما را سرزنش کردند.»

به گزارش فارس، امیدواریم مطابق آنچه معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش قول آن را داده است، به محض اطلاع از وجود مدارس و یا کلاس‌های کپری سریعاً نسبت به جمع‌آوری آن اقدام و کلاس‌های در شأن دانش‌آموزان کشور را جایگزین این کلاس‌های کپری کنند.



با سلام جهت استفاده از مطالب صلوات بر محمد و آل محمد بفرستيد و لطفاً لينك ما را در وبلاگ يا وبسايت خود قرار دهيد و به دوستان خود معرفي نماييد باتشكر - مديريت وبلاگ

معلم كلاس ششم

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : جمعه 2 مرداد 1394برچسب:, | 23:43 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |